A e dini se cila është teknika më e fuqishme e manipulimit?

Në filmin “Gaslight”, bashkëshorti qëllimisht ul gazin e ndriçimit, duke i mohuar të shoqes se ka një rënie të dritës, dhe zhvendos objektet e shtëpisë duke e vënë në...

Burri që braktis familjen për një grua tjetër, përfundon duke u penduar thellë

Ndodh shpesh: burri që e lë familjen e tij për një grua tjetër, përfundon duke u penduar. Një reflektim që gjithashtu mund të shkaktojë mendime të papajtueshme, por aktual. Numri...

Psikologjia e racizmit

Nga një pikëpamje psikologjike, racizmi dhe të gjitha format e ksenofobisë mund të lexohen dhe të përshtaten si një mekanizëm mbrojtës psikologjik i krijuar nga ndjenjat e pasigurisë dhe...

Udha e Qumështit është më e madhe nga sa besohej

Disku i galaksisë sonë është i madh. Më i madh nga sa mendohej. Kështu e përcakton një studim i sapo përfunduar nga shkencëtarët e Institutit të Astofizikës së Kanarieve...

I vunë emrin e tij, por Xhorxh Everest nuk e pa kurrë majën më...

Nga William DeLong Sër Xhorxh Everest, ishte eksploruesi më i madh në historinë britanike. Në vitin 1823, ai mori përsipër eksplorimin e imtësishëm të Indisë, pas vdekjes së eprorit të...

A e dini se çfarët thotë shkenca për akupunturën?

A shërben për ndonjë gjë akupuntura? Ka disa përgjigje. Ajo këshillohet për: Parandalimin e migrenës. E shoqëruar me trajtimin redukton frekuencën, ka edhe një efekt sugjestinues. Për nauzetë dhe të vjellat...

ALARMI / Do të shkrijë pjesa më e madhe e akullnajave të Himalajeve, do...

Ekspertët thonë se mbi dy të tretat e akullnajave të Himalajas mund të shkrihen deri në vitin 2100. Edhe nësë vazhdohet të ndërmirren hapa për reduktimin e...

Ajo që nuk të vret të bën më të fortë, e konfirmojnë edhe qelizat

Të gjithë e kemi dëgjuar shprehjen se ajo që nuk të vret të bën më të fortë. Tani një studim i kryesuar nga Gerald Shadel nga Instituti Salk sugjeron...

Pse ëndërrojmë? Ja cilat janë 3 teoritë më interesante

Pse ëndërrojmë ne njerëzit? A janë ëndrrat që shohim në gjumë me vlerë për t’u analizuar, apo janë thjesht reflektime mbi mendimet dhe përvojat e ditës? Ju mund të argumentoni...

Pse klonimi nuk do të përdoret kurrë tek njerëzit

Nga Kerën Veintraub Fotoja e dy majmunëve të vegjël të kapur pas njëri-tjetrit, tërhoqi vëmendjen e botës në fillim të vitit të kaluar. Dhe jo vetëm se makakët bisht-gjatë, Zhong...

Dhjetë arsye pse duhet ta kemi frikë teknologjinë

“Tani unë jam bërë vdekja, shkatërruesja e botëve”. Këto janë fjalët që mendoi Robert Openhajmer, pasi u bë dëshmitar i shpërthimit të parë të një bombe atomike më 16...