Dhjetë arsye pse duhet ta kemi frikë teknologjinë

“Tani unë jam bërë vdekja, shkatërruesja e botëve”. Këto janë fjalët që mendoi Robert Openhajmer, pasi u bë dëshmitar i shpërthimit të parë të një bombe atomike më 16...

A e dini se çfarët thotë shkenca për akupunturën?

A shërben për ndonjë gjë akupuntura? Ka disa përgjigje. Ajo këshillohet për: Parandalimin e migrenës. E shoqëruar me trajtimin redukton frekuencën, ka edhe një efekt sugjestinues. Për nauzetë dhe të vjellat...

Udha e Qumështit është më e madhe nga sa besohej

Disku i galaksisë sonë është i madh. Më i madh nga sa mendohej. Kështu e përcakton një studim i sapo përfunduar nga shkencëtarët e Institutit të Astofizikës së Kanarieve...

I vunë emrin e tij, por Xhorxh Everest nuk e pa kurrë majën më...

Nga William DeLong Sër Xhorxh Everest, ishte eksploruesi më i madh në historinë britanike. Në vitin 1823, ai mori përsipër eksplorimin e imtësishëm të Indisë, pas vdekjes së eprorit të...

Ajo që nuk të vret të bën më të fortë, e konfirmojnë edhe qelizat

Të gjithë e kemi dëgjuar shprehjen se ajo që nuk të vret të bën më të fortë. Tani një studim i kryesuar nga Gerald Shadel nga Instituti Salk sugjeron...

A e dini se cila është teknika më e fuqishme e manipulimit?

Në filmin “Gaslight”, bashkëshorti qëllimisht ul gazin e ndriçimit, duke i mohuar të shoqes se ka një rënie të dritës, dhe zhvendos objektet e shtëpisë duke e vënë në...