Naim Frashëri

Naim Frashëri poeti më i madh i Rilindjes Kombëtare, hartues tekstesh dhe veprimtar i shquar i arsimit kombëtar.   Lindi me: 25 maj, 1846 Lindi në: Frashër të Vilajetit të Janinës (sot në rrethin...