10 njerëzit më të pasur të botës

 10 njerëzit më të pasur të botës për vitin 2016-2017. Ata janë miliarderët që zotërojnë kapitalet më të mëdha në botë. Nëse pasurinë e tyre do e bashkonim në një...

28 Nëntori 105 vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë

105 vjet nga ngritja e flamurit kombëtar dhe krijimi i shtetit shqiptar. Rëndësia e kësaj date është se me 28 Nëntor 1912, Ismail Qemali në Vlorë e ngriti Flamurin...

Cilat qytete po rrezikohen nga shkrirja e akullit në Grenlandë

Shkrirja e akullit në Grenlandë është gjithnjë e më e madhe dhe më serioze, dhe shkencëtarët fajësojnë kryesisht ngrohjen globale të shkaktuar nga aktivitetet njerëzore. Megjithëse Grenlanda dhe Antarktiku...

Fakte interesante mbi orën dhe kohën

Koha është një iluzion. Disa teori të reja të shkencëtarëve fizikanë rekomandojnë se koha lindi nga një realitet thelbësor dhe i pakohë. Ja një arsye përse mund të jeni duke...

Është zbuluar e vërteta mbi ndikimin e pajisjes elektronike për cigare

Rezultatet e hulumtimit të paradokohshëm tregojnë që pajisja e popullarizuar elektronike me patronat e dizajnuara për duhan, është e keqe për zemrën njësoj si edhe cigaret e zakonshme. Në të...

Prokurori Abdurrahim Islami, i kënaqur me vendimin për aktivistët e Vetëvendosjes

Prokurori i Prokurorisë Speciale, Abdurrahim Islami, i cili ngriti aktakuzë për terrorizëm ndaj gjashtë aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje, është shprehur i kënaqur me vendimin e Gjykatës Themelore në Prishtinë,...

Edi Rama, frikë nga përgjimet e shërbimeve të huaja?

Frika nga përgjimet e shërbimeve të huaja, të cilat kanë qenë mjaft të shqetësuara për rritjen e krimit të organizuar në Shqipëri dhe nivelin e lartë të korrupsionit, duket...