SAMSUNG, histori e shkurtër …

Samsung është kompani e Koresë Jugore që merret me prodhimin e produkteve elektronike. Samsung është e njohur me kualitetin e produkteve të saj të larta.

Për dallim nga kompanitë tjera elektronike origjina e Samsung-ut nuk ka përfshirë produkte elektronike, por produkte të tjera.
Në vitin 1938 themeluesi i Samsung Byung-Chull Lee formoi në Kore një kompani e cila mirrej me eksportit e disa produkteve (shitjen e peshkut, perime dhe fruta etj).
Brenda një dekade Samusng kishte fabrika mielli dhe makina të ëmbëlsirave.
Nga 1958 e tutje Samsung filloi të zgjerohet në industri të tjera të tilla si financiare, media dhe ndërtimin e anijeve në vitet e 1970-ta.

Në 1969, Samsung filloi të prodhojë atë për të cilën Samsung është famshëm, televizorë, Telefona mobil (gjatë 90-të), radio, komponentet kompjuterike dhe pajisje të tjera elektronike.

Në vitet e 1990 Samsung filloi të zgjerohet globalisht me ndërtimin e fabrikave në SHBA, Britania, Gjermania, Tailanda, Meksika, Spanja dhe Kina deri në vitin 1997.

Në vitin 1993 Samsung-u zhvilloi telefonat celular me te lehtit të epokës së tij. Më pastaj ata zhvilluan telefonat e mençur dhe një telefon i kombinuar me mp3 player gjatë viteve të shekullit 20. Në këtë kohë Samsungu u fokusua në industrinë 3G. Duke bërë video, telefona me kamera të një shpejtësie të përshtatshme për përdoruesit.

Disa nga Produktet e Samsungut qe gjinden ne treg

Samsung SGH-G800
Samsung Omnia Series
Semiconductor
Hard disk drive
Display device
Consumer electronics
Pleomax
Samsung Telecommunications
Samsung Life Insurance
Computer monitor