Thënie brilante nga Albert Ajnshtajn dhe Sokrati

Albert Ajnshtajn

E vetmja gjë që bie ndesh me diturinë time është arsimimi.

Për sa i përket përputhjes së ligjeve të matematikës me realitetin, ato nuk janë të sigurta; për sa i përket sigurisë së tyre, ato nuk përputhen me realitetin.

Logjika praktike është mbledhja e paragjykimeve të përfituara në moshën 18-vjeçare.

Çlirimi i energjisë atomike nuk ka krijuar një problem të ri. Ka bërë më urgjente nevojën për të zgjidhur një ekzistues.

Nëse jeni në botë të përshkruani të vërtetën, lërjani elegancën rrobaqepësit.

Nuk e di se me cilat armë do të bëhet Lufta III Botërore, por Lufta IV Botërore do të luftohet me shkopinj dhe gurë.

Marrëzia: të bësh të njëjtën gjë përsëri dhe përsëri dhe të presësh rezultate të ndryshme.

Sekreti i krijimtarisë është të dish të fshehësh burimet.

-Vendose dorën mbi furrë për një minutë dhe të duket si një orë. Ulu pranë një vajze të bukur për një orë dhe të duket si një minutë. Ky është relativitet.

Nëse faktet nuk përputhen me teorinë, ndrysho faktet.

Kushdo që s’ka bërë asnjë gabim nuk ka provuar asgjë të re.

Sokrati

Mos u ngut të zësh miq, por, kur t’i zësh, mos i braktis

Ai që dëshiron ta ndryshoje botën, fillimisht duhet të ndryshojë veten e tij.

Për ta gjetur vetveten, mendoni për vetveten.

Fitimi i emrit përkthehet në përpjekjet për të qenë çka dëshiron.

Gjithë shpirtrat e njerëzve janë të pavdekshëm, por shpirtrat e të drejtëve janë edhe të pavdekshëm, edhe hyjnorë.

Lëviz vetë, përpara se të lëvizësh botën.

Për sa i përket martesës ose beqarisë, vendos vetë, o njeri, por ta dish mirë se ke për t’u penduar.

Martohu, patjetër. Por të ra gruaja e mirë, do të jesh i lumtur; po të ra e keqe, do të bëhesh filozof.