Huawei sjell kamerën me 360 ​​shkallë në Evropë

Huawei përfshin një aparat fotografik me 360 ​​shkallë të quajtur CV60 që kufizohej me shitje vetëm në Kinë deri më sot. Prodhuesi kinez më në fund solli pajisjen në Hungari, që do të thotë se po fillon lansimin evropian.

Secila prej dy kamerave ka 1 / 3.06 “sensor Sony dhe lente f / 1.8. Fotot maksimale në 5326 x 2688 piksele, ndërsa regjistrimi video vjen në 1920 x 960 (30 fps) ose 1280 x 640 (30 fps). Kamera ka një iCatch V35 SoC për përpunimin e imazheve.

CV60, i quajtur gjithashtu Huawei Panorama 360 Camera, u prezantua nga një përfaqësues Leica dhe një menaxher Huawei me qendër në vendin e Evropës Qendrore. Nuk është bërë ekskluzivisht për pajisjet Huawei – të gjitha telefonat me të paktën Android 6.0 Marshmalloë dhe port USB-C mund ta përdorin atë. Ata do të kenë nevojë vetëm për aplikacionin Huawei EnVizion 360 që mund të gjendet në Dyqanin Android Play pas 16 tetorit.

Kamera pritet të dal në rafte më 17 tetor. Çmimi i kamerës Huawei Panorama 360 është 39 € dhe do të jetë në dispozicion përmes shitësve të ndryshëm online dhe offline.