100 Personalitetet me te shquara ne Histori sipas Michael H. Hart

1. Profeti Muhamed a.s
2. Isak Njuton
3. Jezu Krishti
4. Buda
5. Konfuci
6. Shen Pavli
7. Çaj Luni
8. Johan Gutenbergu
9. Kristofor Kolombo
10. Albert Ajnshtajn
11. Lui Paster
12. Galileo Galiei
13. Aristoteli
14. Euklidi
15. Mojsiu
16. Çarls Darvini
17. Shi Huang Ti
18. Oktavian Augusti
19. Nikolla Koperniku
20. Antuan Lavuazje
21. Konstandini i Madh
22. Zhajms Vat
23. Majkell Faradei
24. Xhejms Klark Maksvell
25. Martin Luter
26. Xhorxh Uashingtoni
27. Kark Marks
28. Vellezerit Rajt – Vilbur dhe Orvil
29. Çengis Khan
30. Adam Smith
31. Eduard De Ver, i njohur me emrin Uilliam Shekspir
32. Xhon Dalton
33. Aleksandri i Madh
34. Napoleon Bonaparti
35. Tomas Edison
36. Anton Van Levenhuk
37. Uilliam Morton
38. Guljem Markoni
39. Adolf Hitleri
40. Platoni
41. Oliver Kromuell
42. Aleksander Bell
43. Aleksander Fleming
44. Xhon Lok
45. Ludvig Van Bethoven
46. Vajner Hajzenberg
47. Lui Dager
48. Simon Bolivar
49. Rene Dekart
50. Mikelanxhelo
51. Papa Urbani II
52. Omar Ibn Al Hatib
53. Ashoka
54. Shen Augustini
55. Uilliam Harvi
56. Ernest Radherford
57. Zhan Kalvini
58. Grigor Mendel
59. Maks Plank
60. Xhozef Lister
61. Nikolaus Oto
62. Francisko Pisaro
63. Ernando Kortes
64. Tomas Xheferson
65. Isabela I
66. Stalini
67. Jul Çesari
68. Uilliam Normani
69. Sigmund Frojd
70. Eduard Xhener
71. Vilhelm Rentgen
72. Johan Sebastian Bah
73. Lao Ce
74. Volter
75. Johanes Kepler
76. Enriko Fermi
77. Leonard Ojler
78. Zhan Zhak Ruso
79. Nikolla Makiaveli
80. Tomas Maltus
81. Xhon Kenedi
82. Gregori Pinkus
83. Manes
84. Lenini
85. Suj Ven Ti
86. Vasko De Gama
87. Kiri i Madh
88. Pjetri i Madh
89. Mao Ce Dun
90. Frencis Bekon
91. Henri Ford
92. Meng Ce
93. Zarathustra
94. Elisabeta I
95. Mihal Gotbaçov
96. Menes
97. Karli i Madh
98. Homeri
99. Justiniani I
100. Mahavira