www.lidhu.net

Psikologjia e racizmit
Nga një pikëpamje psikologjike, racizmi dhe të gjitha format e ksenofobisë mund të lexohen dhe të përshtaten si një mekanizëm mbrojtës psikologjik i krijuar nga ndjenjat e pasigurisë dhe ankthit. Racizmi ka qenë, dhe për fat të keq ende, një karakteristikë shumë e rëndësishme e shumë shoqërive njerëzore që mund...

Lajme

Rekrutët e rinj të FSK-së fillojnë trajnimin bazik në Ferizaj

Në përputhje me Planin Gjithëpërfshirës të Tranzicionit, Ministria e Mbrojtës dhe Forca e Sigurisë së Kosovës kanë filluar fushatën e rekrutimit për pjesëtarët e...

Franca ka regjistruar temperaturën më të lartë ndonjëherë

Të premten Franca është përballur me temperaturën më të lartë të regjistruar ndonjëherë. 44.1 gradë celsius është rekordi aktual, temperaturë e shënuar më 2003, që...

Jep dorëheqje presidenti i Algjerisë

Presidenti i Algjerisë, Abdelaziz Bouteflika, ka dhënë dorëheqje pasi me javë të tëra janë mbajtur protesta kundër rikandidimit të tij. Bouteflika, i cili ka qenë...